Herbsy leesblog

Herbsy Blog

Lezen is mijn favoriete hobby. Ik vind het ontzettend ontspannend en cosy om in een boek te duiken en daardoor een andere wereld te ontdekken. Iets wat niet kan ontbreken tijdens het lezen is een lekkere kop thee. De combinatie thee en lezen maakt het echt een ultiem relax momentje! Er zijn veel verschillende soorten thee en boeken, toch vind ik bepaalde smaken beter bij bepaalde boeken passen. Vandaar dat ik in deze blog boeken ga aanraden die passen bij een aantal theesmaken van Herbsy.

Ginger Lemon
Dit is een lekkere sterke en krachtige thee, wat ik zelf heel goed vind passen bij een mysterieus crime boek. Een trilogie die ontzettend spannend is en ik nog maar kort geleden heb gelezen is “Truly Devious” van Maureen Johnson. Deze trilogie speelt zich af op privéschool Ellingham Academy, waar alleen de slimste studenten met een speciale passie worden toegelaten. Deze school is opgericht door Albert Ellingham, en toen de school net bestond zijn zijn vrouw en dochter ontvoerd en sindsdien vermist. Sindsdien zijn er mysterieuze aanwijzingen gevonden, maar niemand weet wie de dader is en waar de vrouw en dochter zijn. De hoofdpersoon Stevie is geïnteresseerd in crime en onopgeloste moordzaken. Zij komt aan deze privéschool studeren met als doel de casus van de vermissing op te lossen. Het is een ontzettende aanrader als je van spannende en snelle boeken houdt!

Rosy Strawberry
Een fruitig theetje, iets waar ik zelf absoluut geen fan van ben, veel te zoet voor mij. Deze smaak van rozen, aardbeien en zoetigheid koppel ik aan romantiek! Een paar boeken die hierbij passen zijn “To all the boys I’ve loved before” van Jenny Han over een meisje dat liefdesbrieven heeft geschreven naar alle jongens waar ze ooit een crush op had en die per ongeluk een paar jaar later naar de jongens worden toegestuurd. Of wat dacht je van “Zomerburen” van Rianne Robben over een ontluikende liefde tijdens een zomervakantie in Drenthe?

Starry Night
Starry nights is een heerlijke kruidenthee die ik elke avond drink. De thee is licht zoet en de zachte smaak associeer ik daardoor met ultieme ontspannenheid. Voor mij is het herlezen van mijn lievelingsboek ook de perfecte manier om tot rust te komen. Daardoor past “Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum” van Benjamin Alire Sáenz. Dit boek gaat over twee jongens die bijzondere vriendschap ontwikkelen en zichzelf en hun interesses ontdekken. Zowel het boek als deze thee voelen als een goede vertrouwde vriendschap!

Marocaine Markets
Deze Marokkaanse muntthee is een van mijn lievelingssmaken. Het heeft een Midden-Oosterse oorsprong en vind ik daarom passen bij “Other Words for Home” van Jasmine Wagra. In dit boek moet de hoofdpersoon Jude haar vader en broer achterlaten als ze samen met haar moeder van Syrië naar de VS emigreerd. Hoewel ze dus niet Marokkaans zijn, maar Syrisch, hebben de personen in het boek en de thee een gemeenschappelijke oorsprong: het Midden-Oosten. Dit boek is echt supermooi geschreven en een prachtig verhaal!

Fruity Forest
Zoals de naam al suggereert past deze thee goed bij een boek dat zich grotendeels afspeelt in het bos of het woud. Zelf vind ik de “Hof van Doorns en Rozen” serie van Sarah J. Maas een ontzettende aanrader hiervoor. Het is een goede en bekende fantasy serie, waar deze thee perfect bij past!

De waardering van www.herbsy.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 28 reviews.